Flessenactie

Ook dit jaar webben we weer een flessenactie, waarmee we zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor het goede doel. Probeer zo veel mogelijk statiegeldflessen in te leveren bij de VakantieBijbelWeek-tent op de Slenkstraat en de opbrengst daarvan stort de VBW wordt gegeven aan een organisatie dat dit geld goed kan gebruiken.

Dit jaar gaat de opbrengst van deze actie naar Arendsnest in Oekraïne.
Een veilige slaapplaats is niet weggelegd voor veel kinderen in Beregowo (Oekraïne). Zij gaan slapen bij hun alcohol-verslaafde moeder, slechte vrienden of een moeder die prostituee is. Zo leven zij natuurlijk niet de volle 24 uur op straat, maar zij hebben alleen niet een ‘thuis’ zoals wij dat hebben.
Voor zo’n vijftien kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar organiseert een team van Nederlanders en Oekraïners kleinschalige dagopvang. Daarnaast hebben zij met hulp van stichting Breath 24-uursopvang opgezet. Deze is bedoeld voor die jongens en meisjes die in hun huidige omgeving geen enkel positief toekomstperspectief hebben. Zo is het project Het Arendsnest voor de kinderen een thuis en een veilig nest geworden.
Het doel van het programma is deze kinderen een veilige plek te bieden. In Het Arendsnest mogen ze echt kind zijn. Worden ze gestimuleerd om na te denken over hun leven. Komen zij in aanraking met het Evangelie. Zij leren hier ook vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen functioneren in de maatschappij.